Repris av torsdagen…. Nästan.

Lördag morgon och Bjarne, Ida och Freia drog iväg till Knivsta och agilitytävlingar medan jag och Mixa återigen skulle prova lyckan på lydnadstävling. Sandvikens BK var arrangörer och jag fick mamma med mig som körde bilen, stöttade och filmade.

 

Jag var nervös nu med, men faktiskt inte lika mycket som under debuten. Platsliggning och tandvisning gick finfint – 10or på båda. Vi startade sedan som nummer fem. Det var strålande sol och blåste kraftigt så när jag kom in på planen trodde jag varken att jag skulle se eller höra tävlingsledaren, och jag bekymrade mig nog mer för det än hur själva programmet skulle fungera.

 

Mixa var återigen mycket ofokuserad under första delen av linförigheten, men denna gång redde hon upp det rätt fort tycker jag. Dock ser jag på filmen att hon hade svårare att hålla ögonkontakt då vi gick mot solen –något att träna på! Läggande och inkallning gick bra: 9:or på båda.

 

Så var det dags för momentet ställande under gång. De gånger jag tränat det sedan torsdagen hade vi haft vi hundra procent lyckanden. Jag var taggad men lugn och gick i det tempo jag brukar göra och sa ”stå” så tyst och mjukt som jag brukar göra. I ögonvrån såg jag hur mixa tvärnitar i ett supersnyggt ställande. Yippie! När tävlingsledaren tyckt att jag hade gått klart vände jag mig om – och såg en svart liten spökplump ligga ner....

 

Jag tappade nog fokus en aning till apporteringen. Och apporten var mycket större än Mixa är van vid. Fick ge dubbelkommande och när hon tog den höll gullhjärtat på att tappa den. Det står neddrag för tugg i protokollet – hennes huvud gled mot marken direkt när hon tog apporten, men duktig tjej redde upp det , tog omtag och lyfte blicken!

 

Hoppet gjorde hon snyggare än hon brukar göra. Satt henne rätt nära denna gång och det fungerade. Inga skall och hon fick lättare att hitta position.

 

Måste erkänna att jag var rätt besviken efter tävlingen. Att ställandet, som hon kan så himla bra, än en gång skulle sätta käppar i hjulet. MEN. Vid prisutdelningen visade sig att vi kom på andra plats och fick förstapris! Blev så glad att jag fick tårar i ögonen =)Förstod ingenting när de läste upp treorna (de var två stycken) och att vi inte var en av dem. Trodde ett tag att de tappat bort mig – men icke då- hundrasextiosexochenhalv poäng . Det visade sig att vi hade fått en femma på ställandet eftersom hon stod först.

 

Poängen:

Platsliggning:   10

Tandvisning     10

Linförighet:      8

Läggande:        9

Inkallning:        9

Ställande:         5

Apport:             6

Hopp:                 10

Helhet:              8,5

 

 

 

Inga pip eller skall alls under momenten. Hon skällde till någon gång bara när jag berömde henne (bara sött). Får hoppas att ljuden under Gävletävlingen var en engångsföreteelse.

Det var faktiskt flera kända och okända människor som kom fram till oss och berömde oss för att det såg så trevligt ut. Snacka om stolt matte!

 

Nu är det dags att på allvar träna in tvåans moment. Tänkte först att jag ville ta ett LP. Ärligt talat beror det nog på att tävlingsmänniskan i mig vill att vi ska få högre poäng (jag vet ju att vi kan) innan vi lämnar ettan. Dock har Pia rätt i att det inte är värt att riskera ettans platsliggningar. Nu har vi haft turen att alla hundar legat fint båda våra tävlingar, men det hör ju knappt till vanligheten vad jag förstått.  Dessutom ska det bli skönt att slippa navelsträngen på fria följet och kul att träna rutan. Och i tvåan slipper vi ställande :P


Kommentarer
Postat av: Anna, Kelli och Noggi

Grattis till 1:a priset. Vad ni är duktiga!

2010-05-16 @ 08:44:29
URL: http://www.leander.dinstudio.se
Postat av: Jonas o Myrra

Grattis. Ser ju samlat o trevligt ut. Snart syns vi i elitklass...

2010-05-16 @ 09:42:49
URL: http://myrra.zoomin.se
Postat av: Lisa, Qvittra & Shakiro

Nämen så rätt jag fick!! :)

Att ni skulle fixa 1:a nästa gång.

Ni är såååå duktiga du och Mixa. Synd jag inte visste ni skulle nästgårds för då hade jag kommit och tittat.

2010-05-16 @ 12:26:57
URL: http://www.mountainvalley-dogs.se
Postat av: Åsa

GRATTIS! Snyggt jobbat!

2010-05-16 @ 20:23:26
URL: http://soltorp.com
Postat av: Karin

Tjohooo vad duktiga ni är!!!!

2010-05-17 @ 20:37:26
URL: http://karinsa.blogg.se/
Postat av: Babbsan & Neddus

Grattis till 1;a pris, men det visste jag redan innan ni gick programmet ; ))))

Kram på Er.

// Babbsan


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0