Jissa

Operationen gick bra men Jissa har varit mycket medtagen.  Inte roligt att se sitt lilla hjärta må så här dåligt. Jissa har ju sövts och opererat två gånger förut (trampdynan för tre år sedan och knölen för några veckor sedan) och då har hon varit pigg och glad samma kväll.

Två gånger igår kände jag mig tvungen att ringa kliniken. Först för att hon låg och skakade konstant (hon frös troligen och vi lindade in henne i filtar) och sedan för att hon skrek rakt ut när hon skulle ändra liggställning. Fick inte ge henne mer smärtlindring eftersom det kunde bli för mycket för magen, utan rådet var att lägga påse med is mot såret – vilket inte kändes roligt då hon frös så.

Hon har varit jättetörstig (man måste ge lite i taget så hon inte blir illamående) men det har märkts tydligt att huvudet inte riktigt varit med. Då jag hållit i vattenskålen har hon slickat på handen i stället och när jag hällt vatten i handen har hon flera gånger siktat fel och slickat på fingertopparna eller handlovarna.

Tydligen gör placeringen på stygnen det extra jobbigt för Jissa, då det sträcker sig en bra bit över revbenen vilket gör huden ännu stramare än vanligt.

Natten har gått bra för Jissas del – hon har legat på min arm hela natten – men jag däremot har vaknat upprepande tillfällen för att se att hon andas och har det OK.  Nu på morgonen var hon lite piggare då jag släppte ut henne (5min) men när vi kom in igen var hon helt slut.

 

Nu hoppas jag verkligen att hon får piggna på sig fort och att det inte uppkommer några fler knölar!


Håll tummarna för Jissa!

Veterinär Erik  ringde förra veckan för att meddela att det var en bit i Jissas knöl som var elakartad. Detta satt tydligen i anslutning till juvervävnad så i skrivande stund ligger min älskling på kliniken i väntan att bli opererad. Tack och lov såg det fint ut på rötgenbilderna (inget otäckt i lungorna) så nu tar man ut tre tuttar i förebyggande syfte.

Riktigt otäckt men dock hoppfullt. Då veterinären ringde blev jag helt ställd och tänkte bara "ta ut rubbet".  Nu känner jag mig lite lugnare - men det blir nagelbitning till jag får hämta hem min prinsessa igen!

RSS 2.0