Massor agility

Ja, det är väl dags att uppdatera nu. Kan börja med att tala om att jag har världens bästa träningskompisar! Senaste tiden har jag och Bjarne med flera varit uppe varannan dag och tränat massor. Det har varit grymt utvecklande och jag och Jissa känner oss världsbäst. Vi har fokuserat på banträning vilket vi verkligen behöver. Jag har så svårt att hålla ihop ett helt lopp. i dag byggde vi en ganska klurig klass 3 bana och försökte få till uppvärmning och banvandring så tävlingslikt som möjligt. Jag och Jissa öste på bra och klarade alla klurigheter fint. Näst sista hindret tog matte ut "segern" i förskott och det blidde en rivning. Därefter delade vi upp banan i småkombinationer och bakåtkedjade dessa. Så spännande att gå in på och klura på smådetaljer. Vi har provat olika alternativ och till och med klockade vissa sekvenser för att se hur vi kunde vinna mest tid. Avslutningsvis (drygt två timmar senare) körde vi hela banan igen och trots värmen och att vi hunnit bli trötta lyckades vi förbättra vår tid med över två sekunder och felfritt. Suveränt. Snacka om att sådan träning är givande.

Fantastiska Mixa sköter sig jättefint. Hon har fått varit med och provat lite hoppteknik, springa i tunnlar och gunga gunga. Dessutom har Lena, Emelie och Bjarne hjälp mig en hel del med att belöna passivitet och avslappning då jag kör med Jissa.

På tal om att ha de bästa träningompisarna: Av Stina har jag fått låna boken "klickerträning för din hund". och världens bästa Bjarne har sett till så jag har nio agilityfilmer att titta på. Greg Derret, Susan Garret och Susan Salo. Helt underbart! Så om jag inte jobbar, umgås med folk eller tränar hund kan ni gissa vad jag sysslar med. Inte blir det mycket tid vid datorn i alla fall. Därav bloggtorkan. Mixa har fått börja med några av övningarna från Gregs foundationvideo. Springa bredvid i cirklar och liknande. Det går bra för det mesta, men ibland är byxbenen roligare än leksaken :D

Klickerträningen går också fint men jag tror att jag ibland måste våga vara lite mer aktiv. Blir lite frustration här och var vilket jag såklart inte vill att hon skall känna. Både Bjarne och Stina tycker att jag skall våga hjälpa henne lite mer i början för att öka vårat självförtroende vilket gett resultat. Nu lockar jag lite för att få fram de första klicken och sedan fattar hon galoppen fortare och med bättre attityd.

Föremålsintresset har vi jobbat mycket på. Berömer för vad hon än hittar och vissa saker leker vi med tillsammans, medan andra fort byts mot godis eller leksak. Nu plockar hon upp allt möjligt här i lägenheten och springer stolta ärovarv. Nästa projekt blir att det skall vara lika roligt att komma till matte med skatterna. :)

Hon är så klart helt ljuvlig vår lilla Mixa. Och hon är väl medveten om sin egen fantastiska uppenbarelse. Mixa tycker att hon är världsbäst och har hon bestämt sig får något finns inget envisare. Tur att matte är grymt envis hon med och kämpar hårt för att vara det roligaste alternativet. Devil-Dog dyker upp mer sällan och i stället får vi oftare njuta av pussvalpen. Härligt!

Ha det fint!RSS 2.0