Jul och lite träningstankar

Nu är julafton snart slut. Toppendag med toppenmänniskor (och djur) och toppenklappar!

Roligast var nog att både Mamma och Bjarne köpt likadana örhängen till mig. Toppenfina!  Av alla örhängen som finns i stan hittade de båda de allra finaste - precis sådana jag ville ha.

Vår jul i bilder:

 

 

 

I Mariestad var det ju också jul. Jag som är en sucker av sällskapsspel älskade vår nya julklappslek. Alla fick köpa två julklappar för sammanlagt 100 kr, och sedan spelade vi tärning om den. Då alla klappar var slut fick vi öppna dem och sedan började en ny omgång tärningskast där man fick sno klappar av varandra. Fina filtar, julgodis och en vinbok var himla populära och hade många olika ägare innan spelet var slut. Själv slogs jag för mitt liv för fem tialotter (miljonen tänkte jag) vilket visade sig vara en dålig strategi. Vann förvisso lotterna men inget mer och skrapade hem 20 spänn :P

Juldagen spenderades med wii Resort – så kul. Jag hade pyjamas på mig hela dagen  och jag har nästan fortfarande träningsvärk.

Emelias flattar var himla trevliga och jag kunde inte hålla mig helt från hundträning. Försökte mig på att lära Egon sitta och hålla något i munnen samtidigt. Det gick framåt och jag tror absolut att lillasyster kan fixa detta!

 

 

I morgon åker vi och tränar agility! Mixas debut närmar sig (igen- peppar peppar).  Vi har varit för duktiga på att träna spännande kombinationer och tajta svängar. Mindre duktiga på släpp framåt, slalom och kontaktfält. Eller vi – JAG, Mixa kan väl knappast beskyllas för att jag lagt upp träningen lite tokigt utan vidare tanke på klass ett-debut.  Jag och Bjarne pratade idag om hur vårt klickertänk kan ställa till det ibland. Ibland är vi för fokuserade på att hunden ska tänka själv och ska ta egna initiativ att vi glömmer bort individen. Mixa behöver mer hjälp både i slalom och på kontaktfält – särskilt när det körs i bana. I morgon ska hon få det, ska bli spännande hur hon svarar på det. Agility för mig ska vara kul och gå snabbt och om det är mindre elegant och mer gapigt spelar ju egentligen ingen roll – huvudsaken det fungerar och hunden förstår och har kul. Eller?

 

God fortsättning och grattis Wildamamman!


Hemma!

Borta bra men hemma bäst!
I dag är det julafton så alla vet! Denna dag firas med Mamma, Bjarne, Mina, Jissa, Freia och Mixa. På nyårsafton firas lite jul med Ida som är på kryssning idag så hon får klappar av mig då :) Roligt med många klappdagar!

Mixa har visat att det finns ännu en nivå av glädje hos henne. I går när jag kom hem varade välkomsthälsningarna i flera timmar. Gullhjärtat blev så glad att se mig (fast gladast blev nog jag)!

Är så träningssugen! Hoppas på att det är ledigt i Leufsta någon dag snart. Jag har Mixa har den bästa och roligaste träningsgruppen. Tyvärr tycker Mixa det också, så sitt huvud lämnar hon utanför ridhuset :P

Har haft lite tid över hos pappa och pillat med en massa filmer. Här är ett litet klipp på mig och Mixa från i somras:

http://www.youtube.com/watch?v=quCWm3rZ0ig

God jul till alla!

God jul!

Jag har övegett mina darlings hemma för att fira jul med ett gäng flattar (och pappa med fam i Mariestad).

Har varit en trevlig jul med fina klappar och roligt sällskap. Men nu räcker det med snö tycker jag. Drömmer mig bort till sommar och sol och agilitytävlingar!

Jissa i Sundsvall:

http://www.youtube.com/watch?v=QQHuMSl2S9U

Jissa i Sundsvall igen:

http://www.youtube.com/watch?v=4DA8NGf0CsM

Freia vinner agilitytvåan :)

http://www.youtube.com/watch?v=aMnD7Mg5zLUInte så mycket sol  i just Sundsvall precis. Men härliga dagar! Längtar till jag och lillan ska tävla ihop. Det ska bli spännande!Glad.

I dag är jag sådär sprudlande jätteglad. Har just överlevt en av de stressigaste perioder någonsin. Praktik på Västerbergs Folkhögskola i Storvik där jag och Sara under fyra veckor planerade och framförde en massa föreläsningar om mat. Superkul, men så energikrävande. Så direkt tillbaka till skolan med inlämning av rapporter kring folkhälsoarbete och organisationsteori. Lite föreningsarbete och klubbtok som tagit en massa tankeverksamhet, men som känns mycket bättre nu. På det en hel del övningskörning och teoriplugg och nervositet.

I onsdags skrev jag teoriprovet och idag var uppkörningen. Och jag klarade det. På första försöket. Så skönt.
Och puss på mamma och Bjarne för all hjälp!
ÄNTLIGEN KÖRKORT!Fick jättefin klocka i grattispresent av snälla mamsen. Hon undrade för ett tag sen varför jag önskade mig en sådan, för "nu för tiden tittar väl alla på mobilen?". Jo men det är bökigt att ta tid på platsliggningen med stoppuret på telefonen - mycket smidigare med klocka ju. :DEn annan som är sådär sprudlande superglad är Mixa. Hon välkomnar varje snöflinga som om de vore hennes bästa vänner. Överlycklig över snön är en underdrift. Spökplumpen hoppar, springer, dyker, simmar och gör snöänglar i den (enligt henne) fantastiska och magiska snön.
RSS 2.0