Mixa-rapport

Hon växer så det knakar lilla hjärtat. Själv tycker hon att hon är stora damen nu. Behöver inte sova, behöver inte bli buren under längre promenader (trots att hon lägger sig ner protesteras det vilt då vi lyfter upp henne). Hon förstår inte varför vi vill att hon ska stanna på tomten (finns ju en hel värld att utforska, speciellt grannens grillmat).

Vi fortsätter med "klicklekarna". Hon tycker det är lite obehagligt då vi ska sätta på halsbandet, så nu får hon lära sig att trä på det själv i stället :). Christian klickar lite snurra. Bra att de också får lära sig att träna tillsammans - jag har en tendens att lägga beslag på henne själv.
Vi fick lite bakslag med kamplekarna ett tag. Liten förstod inte vitsen med att jaga trasa då man kunde utföra konster och få godsak. Senaste gångerna har detta gått mycket bättre och vi har jätteroligt tillsammans. Men då det är fint väder är det mer rörelse utanför tomten som stjäl hennes uppmärksamhet en aning under klickövningarna. Får passa på att klicka inne då Christan är ute med de stora.

Så fort tassen är bättre ska hon få testa på lite bäbisspår. Än så länge har hon bara fått leta godis på tomten - vilket hon fixar med bravur. Roligt är att hon några gånger hittat Christians spår ute då vi har gått ut ett tag efter han har gått till jobbet. Syns så himla tydligt att det är honom hon känner lukten av och tar i för kung och fosterland i kopplet för att kunna följa samma väg som han gått.

I fredags var det dax för Tuvas akupunktur igen och Mixa fick följa med, vilket hon tyckte var superkul! Bara snälla människor överallt. Vi stötte även på Mixar halvfarbror (?) Vilde och jag passade på att prata lite träning med hans husse. Efter Tuvas behandling träffade vi världens snällaste veterinär-Gry som var så gullig och tog in oss på undersökningsrummet bara för att kolla läget på tassen. Det såg ut att läka jättefint och vi fick beröm för att vi tagit hand om såret så väl :) Även Mixa har fattat tycke för Gry!

I lördags fyllde en av mina närmsta vänner år och det firades med grillning och mys i hennes föräldrars hus. Christian och Mixa var med de första timmarna och lillan charmade alla totalt. Såklart ;) I och med denna utflykt blev första bussresorna avklarade, vilka hon sov sig igenom.

Nu är vi precis hemkomna från klubben. Jag, Christian och  Linda Odén tog med alla vovvar och gick en prommis vid Gävle bor först. Där hittade Mixa en bäck som hon dök i, med strumpa och allt. Bada var härligt! Sedan fikade vi på agilitybanan. Jag körde lite med både Jissa och Ibbe och innan det var dags för hemfärd fick lillan springa igenom både tunneln och platten och sitta lite på gungbrädan. Inga problem, bara roligt!

Vi trivs så bra med henne! Hon har fortfarande jättefin ögonkontakt. Lärde sig fort att matte och husse vill att man sitta och titta innan man får äta maten eller springa iväg och leka på planen. Hon är modig och går gärna iväg på egna upptåg - men håller koll på oss. Kommer så fort vi går åt andra hållet eller ropar på henne.
Kloklippning, tandkollning och sårtvätt är inga problem så länge vi inte väljer Devil-dog-perioderna. Det är Christians uttryck på de stunderna om dagen då det inte finns annat i Mixas huvud än att bita. På mornarna och någon till gång per dag skall det bara bitas, bitas, bitas - helst i händer eller fötter och det finns knappt annat för oss att göra än att ta skydd :D
Än så länge har vi inte sett någon tendens till rädsla. Hundar och människor är bara roliga oavsett om de gillar henne eller inte. I förrgår reagerade hon lite på en moppe utan ljuddämpare som gasade förbi henne. men efter en sekund var den glömd.
Herregud vad vi älskar denna hund!

Kommentarer
Postat av: M a m m a . J e s s i c a

Goddagens!
Hoppas du har en bra måndag! :)
Det har jag trots att jag är på jobbet.
Kram!

2008-05-26 @ 15:12:49
URL: http://jyees89.blogg.se
Postat av: Mattemor

Hon är rätt söt....fast hon hugger som en kobra. Tror hon var besatt när jag var valpvakt i fredags.*s*

2008-05-26 @ 15:32:11
Postat av: Mattemor

Just ja, när kommer det bilder på Mixa? Fler borde väl få njuta av åsynen av den lilla skönheten.:)

2008-05-26 @ 15:33:51
Postat av: M a m m a . J e s s i c a

Ja skolarbete är väl inte det roligaste kanske. Härligt med bra väder, här r det faktiskt sol, men det blåser så det är inte speciellt varmt ute..

2008-05-26 @ 15:46:12
URL: http://jyees89.blogg.se
Postat av: Pia

Pussa på lilla fröken, men kanske inte just i en Devildog period *s*

2008-05-26 @ 17:42:01
URL: http://www.cefeus-kelpie.com
Postat av: Sophia

Härligt med lilla vovven, hon är ju så mysig (när hon inte tokbits förstås). Och vad bra att ni fick träffa på en lite snällare veterinär, både för er och för Mixa.

2008-05-27 @ 17:12:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0