Mixa-doft

Inte nog med att Mixa är världens sötaste, raraste, coolaste, klokaste lilla valp - hon doftar dessutom underbart :)

Vi har haft två supermysiga dagar tillsammans. Suttit en hel del på "vår" plan här i Andersberg. Är så skönt med ett trivsamt ställe där Mixa får upptäcka världen i sin egen takt. Skadar ju inte heller att det finns gott om skugga för vovvarna samtidigt som matte kan passa på att njuta av solen. (Husse är märklig och trivs bäst i skuggan).
Mixa har hittills gjort en hel del viktiga upptäckter:

*Bästa sättet att få riktig fart på husse och matte är att bita dem i tårna. Ju hårdare desto bättre effekt.
*Ännu tuggvänligare är mattes hår. Mysigast är att med tänder och tassar försöka gräva sig så långt in som möjligt.
*Glass är gott!
*Sheltievalpen Blue var en riktigt trevlig prick.
*Katten är festlig. studsar man upp och ner går det att få bra fart på henne med.
*"Mattmor" är snäll och generös med både godsaker och pussar.
*Dock är det ingen bra idé att plötsligt ta sats och springa i full fart mot/på hennes hund.
*Det roliga hålet i staket går inte längre att ta sig igenom. Det tycker nog Mixa var synd eftersom hon överdrivit rumsrenhetsträningen en aning. Två gånger har hon sprungit över till grannen bara för att kissa på deras tomt och sedan springa tillbaka. Charmigt men aningen pinsamt. Tur att de inte var ute!

Vi njuter bara av att titta på henne. Så spännande att se hur hon hanterar och upplever olika situationer. Lite av det vi hittills sett är:
*Liten är himla bra på att ta ögonkontakt med oss. Tittar verkligen djupt in i våra ögon - och vi bara smälter.
*Hon verkar faktiskt vara en riktig liten funderare/problemlösare. Lite då och då sätter hon sig ner och betraktar omgivningen innan hon gör sitt nästa move. Ser riktigt roligt ut.
*Hon har hittills inte verkat rädd eller osäker för någonting. Däremot har hon inte betett sig som en ångvält heller. kollar läget liksom.
*Tror inte Pia överdrev då hon för ett tag sedan messade att Mixa är busigast. Tokkuta, gnaga, studsa och kampa - allt är roligt och lillstumpan satsar hundra procent när det vankas lek.
*Hon äter med god aptit och har fast fint bajs :)
*Än så länge tycker vi att Mixa verkar trygg i sig själv och kan koppla av när och var som helst. Är hon trött lägger hon sig på stället och sover. söt!
*Detta med att försöka sig på att pipa när hon tar i för hårt då hon ska pussa/gnaga oss i anisket har motsatt effekt än vi hade tänkt oss. Döhäftigt tycker hon att vi låter och tar i ännu mer :)

Överlag så är Mixa en go och glad hund som vi är så kära i! Känns som att hon har bjussat oss på en riktig mjukstart i kelpievalpägandet. Allt går smidigt. Inte ens har vi behövt ta rätt på olyckor. Hittills har alla behov uträtts utomhus.

Ska bli spännande att se om jag är lika lyrisk om ett tag, då hon har rotat sig mer i familjen och troligtvis skaffat sig en större portion vilja :P

Nu är det snart dags att krypa ner i sängen, stoppa näsborrarna i valpens päls och njuta av världens härligaste Mixa-doft!
Gonatt!Kommentarer
Postat av: Pia

Så härligt
Det är nästan så man blir lite avundsjuk.
Här är det ju valptomt nu.

2008-05-10 @ 23:51:04
URL: http://www.cefeus-kelpie.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0